echipamente horeca profesionale belfix

Ne găsești și pe:

Acte-necesare-pentru-deschiderea-unui-bar-informatii-pe-care-trebuie-sa-stii-pentru-demararea-unei-afaceri-de-succes
Data: 28 September 2023
Autor: Dan OLTEANU

Acte necesare pentru deschiderea unui bar – informații pe care trebuie să le știi pentru demararea unei afaceri de succes

Deschiderea unui bar reprezintă un vis pentru multe persoane, iar dacă planul este făcut așa cum trebuie, afacerea are mari șanse de succes. Întotdeauna oamenii își vor dori să socializeze și să savureze o băutură la sfârșitul unei zile sau la sfârșitul săptămânii într-un local cu o atmosferă plăcută și veselă. Dacă vrei să-ți transformi visul în realitate și să intri în această aventură a deschiderii unui bar, ai nevoie de un plan de afaceri solid care să includă structura generală, dar trebuie să iei în considerare și o mulțime de alte detalii. Amenajarea și echipamentele necesare sunt alte aspecte extrem de importante în succesul acestui tip de business. În continuarea acestui articol vei afla care sunt actele necesare pentru deschiderea unui bar, cum se amenajează și ce dotări sunt necesare, plus alte recomandări practice. 

1. Ce îți trebuie să deschizi un bar – etape în deschiderea unei astfel de afaceri

Înainte de a te apuca propriu-zis de deschiderea unui bar, trebuie să începi cu un plan de afaceri. Acest lucru te va ajuta să identifici potențialele capcane care există în această industrie și să faci față mai ușor tuturor provocărilor. Decide-te asupra unui concept general și asupra modului în care barul se va încadra și va concura pe piață. Concentrează-te pe propunerea de valoare și pe ceea ce vei vinde clienților și concepe un plan de organizare și gestionare cât mai eficient. În continuare vei afla care sunt cele mai importante lucruri de care trebuie să ții cont. 

Ce-iti-trebuie-sa-deschizi-un-bar-etape-in-deschiderea-unei-astfel-de-afaceri-scaune-bar-bauturi

1.1. Planul de afaceri al unui bar și găsirea spațiului adecvat

Redactarea unui plan de afaceri te va ajuta să identifici eventualele probleme din timp și să le remediezi înainte de deschidere, astfel încât rata de succes să fie cât mai mare. În primul rând, va trebui să te gândești la conceptul și la structura generală a afacerii. Vei include aici o analiză a stării actuale a industriei, a predicțiilor viitoare și a modului în care barul va fi capabil să valorifice oportunitățile pieței.  

 

De asemenea, este important să te gândești și la atmosfera pe care dorești să o creezi și să iei în considerare modul în care intenționezi să servești clienții. Strategia de marketing este și ea esențială, dar avantajul este că în prezent există o mulțime de metode accesibile și eficiente care te vor ajuta să te conectezi cu clienții. Cheia succesului este să identifici ce instrumente vor funcționa cel mai bine și să profiți din plin de ele.

 

Pentru a răspunde cât mai bine nevoilor clienților și pentru a-i atrage, este important să înțelegi foarte bine piața țintă. Crearea de profile ale clienților ideali pe care îi vizezi este o etapă esențială în deschiderea unui bar. Poate fi utilă și urmărirea cu atenție a concurenților,  pentru a analiza ce funcționează și ce nu funcționează pentru ei, astfel încât să poți evita greșelile lor. 

 

Locația este un element definitoriu în succesul unui bar. Înainte de a alege locul potrivit pentru deschiderea lui, trebuie să iei în considerare stilul care ți se potrivește cel mai bine: elegant, formal, clasic sau casual. Locul în care va fi poziționat este și ea importantă, deoarece în funcție de aceasta vei atrage anumite categorii demografice. De exemplu, dacă vrei să te adresezi clasei superioare, deschide un bar în zona centrală sau în partea mai dezvoltată a orașului. În schimb, dacă obiectivul tău este să te adresezi studenților de la facultate, bineînțeles, trebuie să alegi un loc în apropiere de o universitate. 

 

În planul de afaceri al unui bar este inclusă și partea de management și organizare, precum și analizele și proiecțiile financiare. Prin urmare, cu cât depui mai multă muncă în avans, cu atât procesul de lansare va fi mai ușor și vei avea mai multe șanse ca acesta să fie un adevărat succes. 

1.2. Acte necesare pentru deschiderea unui bar

Pentru deschiderea unui bar sunt necesare și câteva demersuri legale pe care trebuie să le faci. Dacă nu ai deja o societate, va trebui să depui toate documentele necesare pentru înființarea unei firme, precum: 

  • dovada de rezervare a denumirii firmei înregistrată la Registrul Comerțului. 
  • actul constitutiv al societății; 
  • un act prin care se face dovada de sediu al firmei (contract de închiriere, contract de comodat, act de proprietate și altele); 
  • specimenul de semnătură al administratorului; 
  • cazier fiscal Obținut de la Oficiul Național al Registrului Comerțului; 
  • copie după actul de identitate al administratorului și copii după actele de identitate ale asociațiilor, dacă există;
  • dovada depunerii capitalului social la o bancă;
  • declarație pe propria răspundere în ceea ce privește îndeplinirea condițiilor pentru a fi administrator sau asociat;
  • cererea de înregistrare;
  • formularul pentru înregistrarea fiscală;
  • obținerea codului fiscal.
  • alegerea codului CAEN potrivit barului. 

 

După depunerea actelor necesare deschiderii unui bar și înființarea firmei, vei avea nevoie și de câteva autorizații pentru funcționarea acestuia. Astfel, trebuie să obții un aviz de funcționare de la pompieri și o autorizație sanitară de la Direcția de Sănătate Publică. Dacă intenționezi să servești și mâncare, va trebui să ai și un aviz sanitar-veterinar. Alte acte necesare pentru funcționare sunt:

  • autorizația de mediu;
  • fișele de protecție a muncii și medicina muncii pentru personal;
  • contract cu o firmă de salubrizare, precum și cel de drepturi de autor pentru muzica difuzată în local. 

2. Deschiderea unui bar – sfaturi utile pentru amenajarea și dotarea spațiului

Deschiderea-unui-bar-sfaturi-utile-pentru-amenajarea-si-dotarea-spatiului-bauturi-pahare-femei-prietene

Oamenii ies în oraș pentru atmosferă și pentru a socializa, de aceea stilul barului este un lucru extrem de important de care trebuie să ții cont. Muzica, decorul, echipamentul potrivit, totul trebuie să fie în deplină armonie. Este esențial să te decizi asupra tipului de bar pe care îl dorești și asupra conceptului acestuia. Există o mulțime de localuri spre care te poți orienta, de la taverne standard la baruri de vinuri, sportive, lounge-uri, pub-uri sau baruri de bere artizanală. Orice stil ai alege, asigură-te că vei crea o experiență memorabilă pentru clienți, astfel încât să-i faci să revină. 

2.1. Ce îți trebuie să deschizi un bar – echipamente necesare într-un bar

Amenajarea unui bar reprezintă un proiect care poate aduce numeroase beneficii afacerii. Înainte de a-l deschide, trebuie să te asiguri că ai toate echipamentele potrivite pentru a le oferi clienților cele mai bune servicii. Echipamentul de bar variază și în funcție de specificul afacerii, dar, în mare parte, lista include următoarele: 

  • echipamente pentru cocktailuri și pentru barmani;
  • un sistem POS pentru baruri; 
  • echipamente de bar pentru băuturi și pentru distribuirea băuturilor;  
  • mobilier de bar
  • aparatură pentru refrigerare și accesorii de bar pentru depozitare la rece;
  • mașină de făcut gheață, storcător de fructe;
  • espressoare de cafea și aparate pentru frappe;
  • blendere;
  • produse alimentare și de bucătărie;  
  • vitrine de bar pentru expunerea băuturilor și păstrarea lor la rece.

Desigur, vei avea nevoie și de alte echipamente utile, precum o mașină de spălat pahare. În plus, dintre acestea, printre cele mai importante articole sunt:

Răcitoarele de sticle – acestea oferă spațiu pentru băuturi și alte produse pe care trebuie să le păstrezi la rece. În mod ideal, echipamentele pentru refrigerare și depozitare la rece trebuie așezate sub bar, astfel încât angajații să aibă acces rapid la ele. 

Mașinile de făcut gheață – sunt esențiale atunci când deschizi un bar. Prin urmare, vei avea nevoie de o mașină de gheață fiabilă, care să producă cantitatea necesară de gheață pentru pregătirea și servirea băuturilor. 

Containerele pentru gheață – acestea pot fi amplasate tot sub bar, astfel încât personalul să acceseze cu ușurință gheața pentru cocktailuri și băuturi amestecate.

Mașina de spălat pahare – este indispensabilă pentru a igieniza rapid paharele necesare pentru pregătirea și servirea băuturilor.

Blendere de bar – aceste accesorii sunt necesare pentru pregătirea băuturilor amestecate, cum ar fi cocktailurile. 

În plus față de echipamentul de bar, va trebui să te aprovizionezi și cu alte elemente esențiale. Asigură-te că ai pahare potrivite, ingrediente pentru băuturi, amestecuri pentru cocktailuri și agitatoare. 

 

Echipamentele de bar reprezintă un element cheie dacă vrei să te asiguri că vei servi produse de calitate clienților tăi. În plus, acestea simplifică foarte mult activitatea angajaților și economisesc timp prețios. De aceea, este important să investești în aparatură profesională, care să fie foarte bine adaptată fluxului de clienți și specificului afacerii tale. Un mediu de lucru confortabil stimulează eficiența, prin urmare spațiul pe care îl ai la dispoziție trebuie să fie perfect optimizat. 

 2.2. Deschiderea barului – sfaturi practice pentru o afacere de tip bar

Dacă proiectezi barul de la zero, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să iei măsurători ale întregului spațiu. Acest lucru te va ajuta să alegi instalațiile, echipamentele și mobilierul care se potrivește cel mai bine în interior. Ține cont de faptul că interiorul trebuie să fie funcțional. Atât zona din spatele barului, cât și spațiul dintre mese trebuie să fie aerisit, astfel încât personalul să se poată mișca bine. Clienții își doresc flexibilitate și rapiditate, ceea ce înseamnă că trebuie să fii mereu pregătit să-i servești cu promptitudine și cu băuturi de calitate. 

Deschiderea-barului-sfaturi-practice-pentru-o-afacere-de-tip-bar-pahare-bauturi-cocktail-uri-barman

Când vine vorba de alegerea decorului, asigură-te că acesta este în concordanță cu stilul și conceptul barului. Clienții sunt atrași de spațiile confortabile și curate, în care se pot bucura de o ambianță plăcută. Iată câteva sfaturi în acest sens:

Asigură-te că spațiul este potrivit pentru scopul barului – este important să definești dinainte modul în care îți dorești ca spațiul să fie utilizat. Făcând o distincție de la început, vei putea proiecta un local care să servească scopului, atât în ceea ce privește atmosfera, cât și în ceea ce privește aspectul structural.

Ia în calcul posibilitatea de extindere – pe măsură ce clienții și profiturile vor crește, este posibil să îți dorești să extinzi afacerea. De aceea, este important să te asiguri că designul permite extinderea, fie că este vorba de mai mulți clienți, de un cocktail de baruri suplimentar sau de capacitatea de a găzdui anumite evenimente. 

Planifică în avans iluminarea barului – poate nu te-ai gândit la acest aspect, dar o iluminare corespunzătoare va face o diferență enormă. Iluminatul potrivit poate să redea exact atmosfera pe care o dorești în barul tău. 

Definește foarte bine publicul țintă – definirea publicului țintă este primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare atunci când începi planificarea unei afaceri. Acest lucru te va ajuta și în alegerea decorului potrivit pentru local. De exemplu, probabil că barul va arăta diferit dacă publicul țintă are peste 60 de ani, comparativ cu un public care are între 18 și 30 de ani. 

Amenajarea unui bar include și diverse elemente de decor precum exponate creative sau aranjamente florale cu accente de sezon. Lumânările pot contribui, de asemenea, la crearea unei anumite atmosfere. Dacă există un perete în spatele barului, profită de el pentru a îmbunătăți experiența vizuală sau foloseste-l ca spațiu de depozitare creativ. Sau, poți folosi rafturi pentru a expune frumos sticlele de băuturi. În plus, astfel de piese decorative deschise te pot ajuta să vinzi mai bine anumite produse. 

 

Deși este ușor trecut cu vederea, designul barului contribuie în mare măsură la succesul afacerii. Un local bine proiectat încurajează clienții să petreacă timp acolo, dar, în același timp, ajută personalul să servească eficient băuturile. Așadar, un bun design interior este menit să maximizeze atât experiența clienților, cât și a personalului.  

Amenajarea propriului bar nu este atât de ușoară precum pare la prima vedere, dar, urmând aceste sfaturi și recomandări, vei fi cu un pas mai aproape de a avea localul tău de vis și te vei bucura de o experiență plină de satisfacții. 

 

În concluzie, dacă te întrebi ce îți trebuie să deschizi un bar, atunci trebuie să știi că ai nevoie de câteva acte, autorizații, avize și de un plan de afaceri bine pus la punct. Nu uita de aspectul localului, care trebuie să fie foarte atractiv din punct de vedere vizual, dar și de echipamentele necesare, care să asigure eficiență maximă pentru personal. Dotarea cu aparatură profesională reprezintă un pas important pentru a putea demara o afacere de tip bar cu o rată de succes mare. 

 

Sursa foto: pexels.com 

 

Produse recomandate

Alte stiri care te-ar putea interesa

Cum să optimizezi consumul de apă al unei mașini de spălat industriale

by | Mar 11, 2025 | Mentenanță și Întreținere | 0 Comments

```html Cum să optimizezi consumul de apă al unei mașini de spălat industriale Cum să optimizezi consumul de apă al unei mașini de spălat industriale În industria...

Cum să alegi între o mașină de spălat industrială și una profesională

by | Mar 11, 2025 | Ghiduri de Utilizare | 0 Comments

```html Cum să alegi între o mașină de spălat industrială și una profesională Cum să alegi între o mașină de spălat industrială și una profesională Alegerea dintre o...

Comparație între mașini de tocat carne profesionale și industriale

by | Mar 11, 2025 | Ghiduri de Utilizare | 0 Comments

```html Comparație între Mașini de Tocat Carne Profesionale și Industriale Comparație între Mașini de Tocat Carne Profesionale și Industriale Introducere Alegerea unei...

Cum să întreții un robot de bucătărie profesional pentru o durată de viață maximă

by | Mar 10, 2025 | Mentenanță și Întreținere | 0 Comments

```html Cum să întreții un robot de bucătărie profesional pentru o durată de viață maximă Cum să întreții un robot de bucătărie profesional pentru o durată de viață...

Beneficiile utilizării unui robot de bucătărie profesional în cofetării

by | Mar 10, 2025 | Ghiduri de Utilizare | 0 Comments

```html Beneficiile utilizării unui robot de bucătărie profesional în cofetării Beneficiile utilizării unui robot de bucătărie profesional în cofetării Într-o industrie...

Cum să alegi un robot de bucătărie profesional pentru patiserii

by | Mar 10, 2025 | Ghiduri de Utilizare | 0 Comments

```html Cum să alegi un robot de bucătărie profesional pentru patiserii Cum să alegi un robot de bucătărie profesional pentru patiserii Alegerea unui robot de bucătărie...

Top 7 roboți de bucătărie profesionale pentru restaurante în 2024

by | Mar 10, 2025 | Recenzii ale Produselor | 0 Comments

```html Top 7 Roboți de Bucătărie Profesionali pentru Restaurante în 2024 Top 7 Roboți de Bucătărie Profesionali pentru Restaurante în 2024 Dacă dorești să optimizezi...

Cum să optimizezi consumul de energie al unei mașini de spălat industriale

by | Mar 9, 2025 | Mentenanță și Întreținere | 0 Comments

```html Cum să optimizezi consumul de energie al unei mașini de spălat industriale Cum să optimizezi consumul de energie al unei mașini de spălat industriale...

Beneficiile utilizării unei mașini de spălat industriale în spălătorii industriale

by | Mar 9, 2025 | Ghiduri de Utilizare | 0 Comments

```html Beneficiile utilizării unei mașini de spălat industriale în spălătorii industriale Beneficiile utilizării unei mașini de spălat industriale în spălătorii...

0
    0
    Cosul tau
    Cosul este golInapoi in magazin